Federatie voor Pijprokers

Nieuwsberichten voor de leden van de Nederlandse Federatie voor Pijprokers

AMBASSADEUR benoemd!

crans | 01 Februari, 2019 12:38

 

Velen van u kennen het begrip "pijproker van het jaar", een jarenlange traditie binnen de pijprokersgemeenschap in Nederland.

Welnu, die prachtige traditie heeft een nieuwe jads gekregen in de vorm van de benoeming van "de ambassaeur van de cultuur van het pijproken".

Afgelopen weekend heeft er in Kampen een feestelijke bijeenkomst plaatsgevonden waar bekend is gemaakt dat de heer Joseph Estie (bekend van het tv. programma "Kunst of Kitsch") is benoemd tot (eerste) ambassadeur. 

Het Stan Huygens Journal in de Telegraaf besteedde ruim aandacht aan de bijeenkomst.

lees hier verder 

 

Een nieuwjaar met mooie plannen

crans | 03 Januari, 2019 12:33

 

Iedereen een goed en voorspoedig nieuwjaar gewenst!

Voor de pijprokersgemeenschap in Nederland komen er weer mooie evenementen aan, gelegenheden om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en te genieten van de cultuur van het pijproken. Blijf dus de NFP website volgen om actueel op de hoogte te blijven. 

Mooi jaar 2018!

crans | 27 December, 2018 12:27

Aan het einde van het jaar 2018 kan worden gesteld dat het voor de pijprokers gemeenschap in Nederland een meer dan goed jaar is geweest.

Mooie momenten met veel aandacht voor de cultuur van het pijproken tijdens het historische life style evenement "Ketels aan de Kade" met ruim 15.000 bezoekers. En wat te denken van de tentoonstelling in het Dordts Patriciershuis die tot begin april honderden bezoekers heeft getrokken. 

Een tevreden gevoel bij het NFP bestuur? Het geeft ons extra motivatie om op de ingeslagen weg voort te gaan en zien u graag weer terug in 2019! 

 

DISPUUT uit Wageningen in actie

crans | 29 November, 2018 11:59

Eerder hebben wij u gemeld dat het dispuut in Wageningen een "brief op poten" heeft gestuurd naar de gemeenteraad van Groningen.

Recent verscheen het dispuut in een artikel van het Stan Huygens Journaal in de Telegraaf met daarin hun standpunt ten aanzien van het onmogelijk maken te kunnen genieten als pijprokers in het publieke domein. Gevolg: een uitvoerige (radio) reportage via NPO radio I. 

Mooi voorbeeld van de nieuwe generatie pijprokers in Nedderland!

TOKYO 2018

crans | 07 November, 2018 11:51

"Wat een bijzondere ervaring" en "wat een fantastisch kampioenschap" zijn een tweetal opmerkingen / terugkoppeling van de deelnemers aan de reis naar Tokyo / Japan.

Meer informatie en een prachtig, groot overzicht met foto's en een korte film vinden jullie op de CIPC website: www.cipc.pipeclubs.com (en aanvullende verhalen via de deelnemers) 

ACTIE NU!!!

crans | 21 Oktober, 2018 22:21

Het zal u niet zijn ontgaan dat deze regering nogal aan de weg timmert als het gaat over het ontmoedigen van roken. Staatsecretraris Blokhuis verzekerde echter dat iedereen (behalve de tabak industrie) mocht mee praten over het toekomstige beleid dus stuurde het NFP bestuur een inhoudelijke brief naar Den Haag. Resultaat tot op heden: schofferend gedrag van de rijksoverheid richting een burger die vraagt om mee te mogen praten over zijn onderwerp.

Gelukkig staat het NFP bestuur er niet alleen voor. Recent schreef het nieuwe gilde /studenten dispuut uit Wageningen een pittige brief aan de gemeenteraad van Groningen over het rookverbod in de openbare ruimte (zie bijlage). Actie vanauit de basis: PERFECT!

Advies aan NFP leden en geestverwanten: laat ook van u horen ofwel ACTIE NU!!!

lees hier verder >>

Artikel De telegraaf 24 okt.18 >>

 

Leuk bericht.

crans | 08 Oktober, 2018 20:07

Via onze website probeert het NFP bestuur u regelmatig te informeren over onderwerpen die de cultuur van het pijproken meer vorm en inhoud geven. Dat moet tegenwoordig door nieuwe wetgeving zeer terughoudend. 

Soms zou het NFP bestuur heel enthousiast een nieuwsfeit willen vermelden maar de eigen bestuurders moeten (vrijwel) altijd buiten beeld. Welnu, vandaag een uitzondering omdat het artikel niet door de NFP redactie is geschreven maar door een bevriende culturele stichting, te weten Stichting Nederlandse Tabakshistorie. In hun recent nieuwsbrief stond een uitvoerig artikel over de voorzitter van de NFP. U begrijpt het, dat willen wij u niet onthouden (zie hieronder).

alt

 

Pril geluk....

crans | 19 September, 2018 14:09

De wereld staat niet stil en nieuw geluk wordt (bijna) dagelijks gevonden, ook in de wereld van de Nederlandse pijprokers gemeenschap.

Toch wil het NFP bestuur een uitzondering maken voor een bijzonder heugelijk feit nl. een trouwplechtigheid in Zwijndrecht. Twee leden van het Dordtse pijprokersgilde hebben recent elkaar plechtig trouw beloofd voor de ambtenaar van de burgerlijke stand.

VAN HARTE GEFELICITEERD Kim en Jan de Vries!

alt

 

KETELS aan de KADE 2018

crans | 15 Augustus, 2018 11:40

Afgelopen zondag was het prachtig weer om samen op pad te gaan. Welnu, dat hebben wij gemerkt in Delfshaven!

Misschien een wat raadselachtig begin, maar niet voor de bezoekers van het historische life style festijn "Ketels aan de Kade". Ruim 15.000 bezoekers zijn er geteld op die zonnige dag in Rotterdam.

Voor het NFP bestuur een fantastische dag om de cultuur van het pijproken maximaal zichtbaar te maken. Met de stand van de Schiedamse jenever stokers vormden wij een prachtige combi als het gaat over ERFGOED traditie.

DANK aan het het Dordtse Pijrpokerss Gilde dat met veel personen was afgereisd om onze prachtige hobby vorm en inhoud te geven.

alt

 

WELKOM terug!!!

crans | 09 Augustus, 2018 10:31

Het zal u niet zijn ontgaan, maar de site was even "uit de lucht". Privicy regels en nieuwe wetgeving moesten worden toegepast maar nu is de website voor de gemeenschap van de cultuur van het pijproken weer terug. WELKOM!!!

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb