10 aug 2022
Ketels aan de Kade

Eindelijk was het weer zover….

Allerlei blokkades de afgelopen twee jaar, vooral wanneer er sprake zou kunnen zijn van de aanwezigheid / het bij elkaar komen van grote groepen mensen. En ja, daar was in het verleden zeker sprake van, dat heeft een ieder kunnen vaststellen wanneer je het festijn “Ketels aan de Kade” ooit hebt bezocht.

Afgelopen zondag 7 augustus was het gelukkig weer mogelijk om de kades en straatjes van Delfshaven te voorzien van een groot aantal marktkramen. Het bestuur van de Federatie voor Pijprokers had de uitnodiging per kerende post beantwoord met “ja, we komen graag”!

En wat voor een zonnige dag is het (weer) geweest, echt in elk opzicht! Wederom een prachtige “zichtplek” en dat hebben wij geweten. De gehele dag waren er mensen te vinden bij onze kraam om meer te weten te komen over de erfgoed traditie “de cultuur van het pijproken”. Voor het eerst ook onze nieuwe flyer kunnen uitdelen waarvoor veel belangstelling bleek te zijn! Kort en goed, het was een bijzonder succesvolle dag, niet in de laatste plaats dankzij de aanwezigheid van de veelzijdige kunstenaar en DPG pijproker, de heer Jan Both!