Oirschot 2021

27 juni 2021

Velen hebben het zich natuurlijk afgevraagd zal OIRSCHOT in 2021 wel kunnen plaatsvinden? Het antwoord kan nu met veel plezier worden gegeven: JA!

OIRSCHOT is een bijzondere stad voor de pijprokersgemeenschap in Nederland. Wie herinnert zich niet de prachtige plek, genaamd “het Hof van Solms”.

Dankzij de directeur / eigenaar Mark zijn wij daar jaar en dag meer dan welkom geweest met heel speciale momenten.

Wat te denken aan de officiële bekendmaking van de Koningspijp in 2015 die werd aangeboden aan de (toenmalige) burgemeester Ruud Severijns en later die maand aan de Koning zelf tijdens zijn wandeling door Dordrecht.

Nu, na een jaar het “Covid gedoe”, pakken we draad weer op en zijn we terug in OIRSCHOT op een nieuwe locatie: de “Hoeve 1827”.
Net buiten de stad, gelegen in het prachtige buitengebied “de Mortelen”, aan de Oude Grintweg 90 (5688 MB – Oirschot), ligt deze historische Brabantse verwennerij, in de volksmond beter bekend als Cafë “Vingerhoeds”.

Kort en goed, op zondag 5 september is elke pijproker (en aanhang) vanaf 11 uur meer dan welkom om met elkaar ons erfgoed- en cultuur festijn mee te vieren.
Bijzonder feit is dat de NFP op die dag haar 40 jarig jubileum zal vieren en de nieuwe ambassadeur van de cultuur van het pijproken bekend zal worden gemaakt.
Daarnaast wordt om 14.00 uur het startsein gegeven van het NK Kleipijproken (met een speciale NFP jubileum kleipijp).
LET OP: maximaal 50 deelnemers mogelijk (dus snel aanmelden) maar de jubileum pijp is die dag ook voor niet deelnemers te koop.

Meer details over het programma volgen op een later tijdstip via de NFP nieuwsbrief en natuurlijk deze NFP website.